بیت کوین چیست و چگونه کار می کند

نوشته شده در تاریخ1398-10-28 توسط 1785
دوست داشتن5

مفهوم بیت کوین و ارزهای دیجیتال را به سختی می توان درک کرد. این که بیت کوین چیست اغلب اولین پرسشی است که مردم از خود می پرسند و اینکه بیت کوین چگونه کار می کند. هدف بیت کوین چیست و آیا بیت کوین قانونی است؟ اینها سوالاتی هستند که هر علاقمند به تکنولوژی بلاکچین بیت کوین دوست دارد پاسخ آن را بداند. در این مقاله، تلاش می کنیم این مفاهیم را شرح دهیم.

پیشینه تاریخی بیت کوین

اولین تلاش ها برای امن سازی ارتباط با روش های رمزنگاری به هزاران سال پیش برمی گردد. از سنگ نوشته های یونان باستان در 1900 پیش از میلاد، که توسط فیل زیمرمن رمزگشایی شد، حفظ حریم خصوصی همیشه ملاحظه ای مهم برای انسان بوده است.

در دهه 1990، شبکه ای از کدگذارها که خود را سایفرپانک می نامیدند تاسیس گردید. آن ها کار خود را در لیست ارسال گزارش می دادند و از طریق ارسال گزارش و دریافت بازخورد از ایده های یکدیگر بهره می جستند. هدف سایفرپانک ها ایمن سازی ارتباطات و تبادل اطلاعات بود. به عنوان بخشی از رویای خود، آن ها خود را وقف ایجاد راه هایی برای تراکنش های گمنام مالی کردند. آن ها می خواستند نوآوری آن ها، ابداع شکل الکترونیک پول را به همراه داشته باشد.

با رویای ایجاد یک سیستم مستقل، ایمن و قابل دسترسی برای تبادل پول الکترونیک، بیت کوین ایجاد گردید.

طرح پیشنهادی بیت کوین

طرح پیشنهادی سیستم پول الکترونیک همسان به همسان که تحت عنوان برگه سفید بیت کوین نیز شناخته می شود توسط فرد یا گروهی ناشناس به نام ساتوشی ناکاموتو در لیست ارسال سایفرپانک قرار گرفت. طرح پیشنهادی بیت کوین، نقطه اوج تلاش های مختلف صورت گرفته توسط سایفرپانک ها برای ایجاد راهکاری برای پرداخت دیجیتال بر مبنای حریم خصوصی بود. هویت ساتوشی هنوز مشخص نیست.

اصول و مشخصه های بیت کوین

بیت کوین در دوره ای به طور خاص ضروری و زمانی پدیدار شد که افراد در سراسر جهان اعتماد خود به نهادهای مالی مرکزی دولت ها را از دست داده بودند. مردم به دنبال دانستن این بودند که راه جایگزینی برای آن ها وجود دارد که در آن شفافیت تضمین شده، و البته در اولویت است.

طرح بیت کوین خلا امید را با ارایه نوع جدیدی از سیستم مالی پر کرد که به شخص ثالث متکی نبود. این سیستم بنیان شبکه گمنام، نامتمرکز و همسان به همسانی را گذاشت که در آن الگوریتم های بر پایه اجماع تراکنش های برگشت ناپذیر بیت کوین را تایید می نمایند.

بیت کوین نمود فیزیکی ندارد و در آن تبادل پول با رمزنگاری و به صورت آنلاین انجام می شود و نهادی مرکزی در این تبادل نقش ندارد.

بیت کوین عرضه محدود 21 میلیونی را دارد و این عرضه تحت تاثیر دست اندرکاران در شبکه قرار می گیرد. در اوایل 2018، بالای 17 میلیون بیت کوین تولید شده است. درواقع مکانیسمی ریاضی در پروتکل بیت کوین وجود دارد که به حفظ عرضه و مدیریت ارزش آن در طول زمان کمک می نماید.

حداکثر میزان بیت کوین

عرضه محدود بیت کوین آن را مشابه طلا می کند. ارزش بیت کوین صرفا برگرفته از قوانین عرضه و تقاضاست، به این معنا که تعداد افراد درگیر، قیمت بیت کوین را تعیین می کنند. عرضه ی محدود بیت کوین در پروتکل به کار گرفته شده به دلیل حفظ ارزش آن در بلند مدت است.

در کنار ماهیت نامتمرکز، شفاف و حریم خصوصی بالای بیت کوین، کمبود عرضه ی بیت کوین ویژگی کلیدی دیگری است که آن را از ارزهای موجود متمایز می سازد. برای مثال، عرضه یورو از سال 2015 هر ساله 5 درصد افزایش می یابد و برای این افزایش نهایتی نمی توان متصور بود. در حالی که قیمت بیت کوین قطعا نشان دهنده نوسان آن هنگام ورود به سیستم مالی جهانی است، عرضه ی کنترل شده بیت کوین بر خلاف عرضه ی روزافزون سایر ارزهاست که باعث ظهور بحران های اقتصادی می شوند.

میزان رشد عرضه ی یورو

بیت کوین الهام بخش سیستم پرداخت بدون مرز است. این سیستم مشارکت مالی را با امکان تراکنش مالی برای هر کسی که به اینترنت اتصال دارد ممکن ساخته است. این سیستم مسیری برای دو میلیارد نفر در سراسر جهان ایجاد کرده که به حساب های بانکی برای ورود به بازار جهانی دسترسی ندارند.

تکنولوژی بلاک چین چیست؟

تکنولوژی به کارگرفته شده در بیت کوین بلاک چین نام دارد. بلاک چین بیت کوین یک دفتر کل منبع باز و نامتمرکز است. به بیان ساده، این سیستم مانند یک پایگاه داده یا ثبت آنی (در لحظه) و عمومی است. هر کسی می تواند بلاک چین را در کامپیوتر خود دانلود کرده و به بخشی از گره های شبکه تبدیل شود. پس از دانلود، کل سابقه تراکنش از بلوک اول تراکنش در بلاک چین بیت کوین قابل رویت است.

نسخه hex پیشنهادی ساتوشی برای بلاکچین

همه ی تراکنش های پردازش شده بیت کوین در بلاک چین ثبت شده است و این سوابق غیرقابل تغییر هستند. سیستم در شبکه نظیر به نظیر گره ها کار می کند. گره ها به طور همزمان عمل می کنند تا تراکنش ها را تایید و امنیت شبکه را تضمین نمایند. گره مرکزی وجود ندارد و از این رو، نقطه مرکزی برای شکست وجود ندارد. این مساله، بلاک چین عمومی بیت کوین را نسبت به بلاک چین های خصوصی ایمن تر می نماید. شبکه خود را با قدرت کامپیوتری جمعی ماینرها مدیریت می کند.

بیت کوین ضعف ذاتی مربوط به تراکنش های مبتنی بر اعتماد را به چالش می کشد. به جای اتکا به یک سازمان خاص (بانک، صرافی و...)، بیت کوین و تکنولوژی بلاک چین راهکارهای اثبات کار رمزنگاری شده را برای اطمینان از تایید زمان بندی شده تراکنش های معتبر به کار می گیرد.

بلاک چین بیت کوین دارای گام های زمانی منحصر به فرد و داده های مالکیت می باشند تا اطمینان حاصل شود که هر تراکنش اعلام شده به شبکه، اثبات مالکیت رمزنگاری شده دارد.

کسانی که شبکه را نگهداری می کنند ماینر نامیده می شوند. هر ماینر کل بلاک چین بیت کوین را در کامپیوتر خود ذخیره می کند. از آن جا که همه ماینرها که اکنون صدها هزار نفر می باشند یک کپی از یک سابقه ی مشابه را دارند، غیرممکن است بلاک چین را بتوان تغییر داد و یا مختل نمود مگر اینکه در یک لحظه تمام ماینرهای جهان از مدار خارج شوند که غیرممکن است.

زنجیره ی زمان بندی نه تنها بلوک های تراکنش های جدید تایید شده را، بلکه کل سابقه ی تراکنش بیت کوین را در بلوک جدید ثبت می نمایند. این مساله احتمال بسیار پایین اخلال در داده ها را تضمین می نماید. افزون بر این، تلاش برای حمله به شبکه می تواند نیازمند مقدار غیرقابل تصوری قدرت کامپیوتری باشد. 

معرفی تکنولوژی بلاک چین توسط بیت کوین موجی از نوآوری را در بسیاری از بخش ها به دنبال داشته است و موارد کاربرد پیش بینی نشده ای را سبب گردیده است. تکنولوژی بلاک چین را می توان فراتر از بخش مالی به کارگرفت تا شفافیت و امنیت بهبود یافته و نهادهای واسطه حذف شوند. درواقع تکنولوژی بلاک چین می تواند نقش مهمی در نبرد جهانی علیه فساد را به همراه داشته باشد.

ماینینگ بیت کوین چیست؟

در یک عبارت که به سادگی قابل یادآوری است، ماینینگ فرایند افزودن بلوک های جدید به بلاک چین بیت کوین و ایجاد بیت کوین جدید است. ماینینگ شرایط لاتاری مانندی را ایجاد می کند که اطمینان می دهد هیچ فرد یا گروهی نمی تواند کنترل کند کدام بلوک در مرحله بعدی در بلاک چین قرار می گیرد.

ماینرهای بیت کوین بخش کلیدی شبکه بیت کوین را تشکیل می دهند. ماینرهای فعال می کوشند با استفاده از قدرت رایانشی خود بلوک بعدی زنجیره را کاوش کنند تا محاسبات ریاضی و الگوریتمی مربوط به تراکنش های بیت کوین را اجرا نمایند.

وقتی یک راهکار به دست آمد، بلوک جدیدی به زنجیره افزوده می شود و یک هش ایجاد می گردد که تایید گره های دیگر را می گیرد. یک هش راهکار رمزنگاری شده اثبات کار را نشان داده و اعتبار تراکنش ها را تایید می نماید. تقریبا هر ده دقیقه یک بلوک جدید تراکنش ماینرها تایید می شود.

ماینینگ فرایندی دشوار است که شامل استفاده از حجم بالایی منابع الکتریکی به عنوان مکانیسم پوشش تعداد بلوک در هر روز می باشد.

میزان بیت کوین استخراجی توسط ماینرها

برای آمار بیشتر بلاک چین بیت کوین coin.dance را ببینید. آمارهای بالا در 23 جولای 2018 ثبت شده اند.

ماینرها برای بلوک هایی که کاوش می کنند و هزینه های شبکه ای که کاربران برای اعلام تراکنش های خود می پردازند مقدار مشخصی بیت کوین دریافت می کنند. مقدار بیت کوین دریافت شده توسط ماینرها با گذشت زمان و ماینینگ بیت کوین بیشتر افزایش می یابد.

اولین بلوک های کاوش شده بلاک چین بیت کوین هر یک، 50 بیت کوین ارزش داشتند. با این حال، پروتکل بیت کوین مکانیسمی دارد که پاداش بلوک را به مقدار بیت کوین ماینینگ شده محدود می نماید. هر 210 هزار بلوک، پاداش هر بلوک را به نصف می رساند. این فرایند نصف سازی نامیده می شود و به این دلیل اهمیت دارد که قیمت بیت کوین با گذشت زمان افزایش معناداری داشته است و انتظار می رود با افزایش محدودیت قیمت بالای بیت کوین حفظ گردد.

آدرس بیت کوین چیست؟

یک آدرس بیت کوین چیزی مانند یک شماره حساب بانکی سنتی است. آدرس های بیت کوین با 1 یا 3 شروع شده و مانند نمونه ی زیر هستند:

1snowqQP5VmZgU47i5AWwz9fsgHQg94Fa

تفاوت بین شماره حساب و آدرس بیت کوین این است که یک کیف پول می تواند آدرس های مختلف داشته باشد و این آدرس ها نامی ندارند.

می توان از آدرس های بیت کوین به دفعات برای تراکنش بیت کوین استفاده کرد. با این حال، توصیه می شود از آدرس های جدید استفاده شود چرا که ردیابی شما در صورت استفاده مکرر از آدرس های قدیمی محتمل است.

از این رو، برای حفظ حریم خصوصی خود، توصیه می شود آدرس های جدیدی برای تراکنش های جدید ایجاد نمایید.

کیف پول های بیت کوین

کیف پول بیت کوین می تواند آدرس های متعدد بیت کوین را در خود ذخیره داشته باشد تا وقتی در اختیار کاربر دیگر کاربران بیت کوین قرار می گیرد فرد با آن انتقال بانکی را انجام دهد. 

بیت کوین به عنوان یک ارز دیجیتال نیاز به مکانیسم هایی برای کنترل دارد تا اطمینان حاصل گردد پول افراد ایمن است. این مساله با امضاهای دیجیتال حاصل می گردد. امضای دیجیتال موردنیاز برای انجام تراکنش های بیت کوین شامل کلیدهای خصوصی و عمومی است.

یک کیف پول بیت کوین جایی است که مالک بیت کوین سکه های خود را در آن ذخیره می نماید. با این حال، خود سکه ها در واقع در کیف پول ذخیره نمی شوند. کیف پول بیت کوین ترکیبی از کلیدهاست. کلید خصوصی به عنوان پسورد عمل کرده و کلید عمومی آدرس هایی ایجاد می نماید که کاربر با آن ها پول دریافت می نماید.

تراکنش های بیت کوین از کیف پول، تنها در صورتی انجام می شوند که با کلید خصوصی مالک امضا شوند. کلیدهای خصوصی باید به صورت امن نگهداری شوند چرا که مشابه پسورد هستند و به مالکان امکان می دهند به بیت کوین های مربوط به کلیدهای عمومی خود دسترسی داشته باشند.

هر کیف پول دارای یک کلید عمومی نیز هست که برای دریافت آدرس به کار می رود. یک آدرس بیت کوین نسخه هش ریاضی یک کلید عمومی است. درواقع کلید عمومی چیزی است که، وقتی می خواهید دیگران برایتان بیت کوین بفرستند آن را در اختیارشان قرار می دهید.

در کل، در حالی که مسایل فنی در پس شکل گیری این کلیدها و تایید آن ها هنگام تراکنش بیت کوین وجود دارند، تفاوت بین کلید خصوصی و عمومی را به سادگی می توان درک کرد. کلید عمومی خود را در اختیار عموم قرار دهید و بیت کوین جدید بگیرید و کلید خصوصی را در اختیار خود داشته باشید تا بیت کوین های خود را حفظ نمایید.

انواع مختلفی کیف پول وجود دارد که از نظر عملکرد و امنیت تفاوت دارند. کیف پول بیت کوین عبارت است از کیف پول ستخ افزاری، دسکتاپ، موبایلی، وب و کاغذی.

لطفا نظراتتون با ما به اشتراک بگذارین!

1 نظر
  • مح****** ********زی

    مح****** ********زی 1399-10-15 پاسخ

    عالی بود
ارسال نظر
پاسخ دهید
مقاله های مرتبط

ورود/ثبت نام

فهرست

اشتراک گذاری

یک حساب کاربری رایگان برای ذخیره آیتم‌های محبوب ایجاد کنید.

ورود به سیستم

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود به سیستم