مینی پی سی PC چیست و نکات لازم قبل از خرید مینی پی سی (Mini PC)

نوشته شده در تاریخ1399-07-02 توسط 2324
دوست داشتن2

مینی پی سی چیست ؟ شاید در قرن بیست و یکم با شنیدن Mini PC زیاد هیجان زده نشوید در عصری که هر روز کمپانی های بزرگ جهان گجت های شگفت انگیز و پرکاربردی معرفی می کنند شاید مینی پی سی موجود عجیب و غریبی به نظر نرسد ولی این گجت کوچک یکی از بهترین تولیدات حال و حاضر است که در هزینه، انرژی و ... شما صرفه جویی می کند. با ما در ادامه همراه باشید تا به شما توضیح دهیم که مینی پی سی چیست - چه کاربردی دارد و نکات لازم برای خرید مینی پی سی مناسب را با شما به اشتراک بگذاریم.

مینی پی سی چیست ؟

در عصر معاصر تقریبا زندگی بدون استفاده از تجهیزات و تکنولوژی های روز دنیا غیر ممکن می باشد. همین تصورِ زندگی بدون تکنولوژی باعث شده تا در قرن بیست و یکم شاهد تغییرات و پیشرفت های فراوانی در حوزه های مختلف باشیم. این روزها همه ی ما به صورت مستمر و روزانه از تلفن های هوشمند، تبلت ها و رایانه های شخصی خود استفاده می کنیم. بنابراین، جای تعجبی ندارد که هر روز شاهد تعداد فزاینده ای از گجت های جدید در ابزارهای الکترونیکی باشیم. یکی از این لوازم که اخیرا محبوبیت زیادی نیز کسب کرده است مینی پی سی می باشد. مینی پی سی با نام های دیگری چون نت تاپ (nettop)، مینیاتور کامپیوتر (miniature PC) و هم چنین (Smart Micro PC) نیز شناخته می شود.

در مقایسه با کامپیوترهای سنتی، مینی پی سی ها کوچک تر، ارزان و کم مصرف تر می باشند و با عملکردی مشابه سیستم های پیشین، کاربران را قادر می سازد تا از مرورگر وب و دیگر امکاناتی که از یک کامپیوتر انتظار می رود، استفاده نمایند. علاوه بر این، مینی پی سی ها تاثیر بسزایی در صرفه جویی مصرف برق نیز دارند. معمولا، کامپیوترهای رومیزی قدیمی بیش از 100وات برق مصرف می کنند، این در حالی است که مینی پی سی ها مصرفی حدودا معادل 8 وات دارند. لذا، از این بابت، مینی پی سی ها را می توان به نوعی دوستدار طبیعت و سازگار با محیط زیست دانست.

در این مقاله قصد داریم به شما کمک کنیم در زمان انتخاب و خرید مینی پی سی ها بتوانید با توجه به نیازتان بتوانید بهترین مینی پی سی را انتخاب نمایید. از مینی پی سی ها همانند کامپیوترها در زمینه های مختلف و کاربردهای متفاوتی همچون گیمینگ، وب گردی، تحلیل و آنالیز داده ها، کاربردهای مهندسی و ... استفاده می شود. به همین خاطر شرکت های معتبر تولیدکننده مینی پی سی همچون مینی پی سی اینتل، ایسوس، هترون و ... باتوجه به نیازهای مخاطبین همواره در تلاش هستند مشخصات مینی پی سی ها را مطابق با درخواستهای مشتریان تنظیم نمایند.

نکات لازم برای خرید مینی پی سیدر اینجا نکاتی که باید پیش از خرید مینی پی سی به آن توجه داشت برای شما ذکر شده است:

مینی کامپیوتر آماده یا مینی کامپیوتری که نیاز به پیکربندی دارد؟

به طور معمول مینی پی سی ها در دو نوع مختلف موجود می باشند:

  • Barebones
  • Ready to GO

منظور از Barebones، مینی کامیپوترهایی است که برای راه اندازی آن لازم است قطعاتی چون هارد، درایو و رم را به طور جداگانه خریداری و نصب نمایید که معمولا این نوع از مینی پی سی ها نسبت به مدل های Ready To Go بسیار ارزان تر می باشند. در نتیجه اگر تصمیم به «خرید مینی پی سی» دارید باید بدانید که در بازار مدل های مختلفی از این محصول وجود دارند و هم چنین، تمامی مینی پی سی ها آماده استفاده یا همان (Ready to Go) نمی باشند. بنابراین پیش از خرید مینی پی سی (Mini PC) می بایستی به این نکته توجه داشت که آیا شما پس از انتخاب این محصول درصدد اضافه کردن قطعاتی به منظور ارتقای سخت افزاری، حافظه ی سیستم و غیره هستید یا خیر.

مسلما، مینی پی سی های آماده، نصب و راه اندازی اولیه ی سریع تر و راحت تری را دارند. البته مدل های بسیار زیادی از این مینی کامپیوترهایِ آماده نیز، اجازه ارتقای سخت افزاری را به کاربران خود می دهند. پس اگر بخواهید خودتان این قطعات را تامین کنید باید هزینه خرید آن ‌ها را نیز به هزینه‌ ای که برای خرید مینی کامپیوتر (Mini PC) می‌کنید اضافه نمایید.

برای مثال، برخی از این مدل ها نیز به جای درایو دیسک های نوری یا همان (Otical Disk Drive) از درایوهای الکترونیکی SSD استفاده می کنند. که این مورد به هیچ عنوان نقطه ی ضعف محسوب نمی شود بلکه باعث می شود سیستم شما به آرامی و بدون هیچ گونه سروصدایی کار کند.

بنابراین،پیش از انتخاب مدل و خرید مینی پی سی حتما به کامل بودن سیستم و مجهز بودن به تمامی اجزا اطمینان حاصل کنید. البته، شما می توانید از قطعات سیستم قبلی خود نیز درصورت سازگاری استفاده نمایید.

تهیه سایر قطعات جانبی کامپیوتر

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که خرید مینی پی سی به این معنا نمی باشد که شما صاحب صفحه نمایشگر، کیبورد و موس هم می شوید. متاسفانه، شما یا باید از قطعات جانبی کامپیوتر قبلی خود مجددا استفاده نمایید و یا باید قطعات جدیدی به همراه مینی پی سی خود خریداری نمایید. در مورد دوم، یعنی اگر این قطعات را جدیدا خریداری می نمایید، به یاد داشته باشید که صفحه نمایشی انتخاب نمایید که قابلیت سازگاری با پورت HDMI را داشته باشد. علاوه بر این، کیبورد و موس نیز باید دارای کابل USB باشند که بتوان آن را به کامپیوتر متصل نمود. توجه به این ویژگی ها بسیار مهم و اساسی است، چرا که در غیر این صورت شما قادر نخواهید بود به طور کامل از امکانات مینی پی سی خود استفاده نمایید.

قطعات جانبی در مینی پی سی ویندوزی اینتل

قابلیت ارتقای قطعات در مینی پی سی

واقعیت جالب دیگری که در مورد مینی پی سی ها وجود دارد این است که همه چیز در مینی پی سی ها قابل ارتقا نمی باشد. تنها چیزی که قابلیت ارتقا را دارد رم (RAM) و هارد دیسک مینی پی سی است. به همین علت پیشنهاد می شود که قبل از هرچیز در مورد پرادزنده مینی پی سی (Mini PC CPU) تصمیم بهتری بگیرید. علاوه بر این، مینی پی سی ها تنها قابلیت پشتیبانی از رَم های لپ تاپی را دارند و در مورد کامپیوتر های رومیزی این مورد امکان پذیر نمی باشد. مینی پی سی ها به‌طور معمول، قابلیت پشتیبانی از دو نوع هارد درایو M2 و Inch-2.5 را دارند. M2 تنها یک Falsh Storage است در حالی که فرمت 2.5 اینچی این قابلیت را دارد که هم به عنوان SSD و هم به عنوان HDD استفاده شود لذا در هنگام انتخاب مینی پی سی (Mini PC) باید به این موارد نیز توجه داشت.

قابلیت ارتقای قطعات در مینی پی سی ویندوزی

پردازنده یا سی پی یو (CPU)

همانطور که پیش از این نیز به آن اشاره شد، امکان ارتقای سی پی یو در مینی پی سی ها وجود ندارد، اما شما می توانید پردازنده ی Intel و یا AMD را تهیه نمایید. با در نظر گرفتن نوع کاربری و شرایط استفاده در هنگام خرید مینی PC می دانید که از فروشنده چه نوع محصولی را می خواهید در نتیجه انتخاب بهتر و مطمئن تری نیز خواهید داشت.

بهترین پردازنده مینی پی سی ویندوزی اینتل

سیستم عامل لینوکس

سیستم عامل اکثر مینی پی سی ها، سیستم عامل ویندوز است به طور اختصار می توان آنها را مینی پی سی ویندوزی نامید. برخی از دستگاه های برجسته ویندوز 10 را اجرا می کنند. با این حال، توصیه می شود که اگر تاکنون بر روی مینی پی سی شما سیستم عاملی نصب نبوده، سیستم عامل لینوکس را نصب نمایید.

Android Linux یا Ubuntu Google دو نمونه از سیستم عامل لینوکس می باشد که استفاده از هر دو آن ها کاملاً آسان است، بنابراین، فقط به شما بستگی دارد که چه سیستم عاملی را برای استفاده انتخاب می کنید. البته به دلیل عمومیت سیستم عامل ویندوز در ایران مینی پی سی ویندوزی پیشنهاد ما به شماست.

سایز و ابعاد مینی پی سی (Mini PC)

در مقایسه با کامپیوترهای رومیزی قدیمی، مینی پی سی ها را می توان کامپیوترهای میکروسکوپی تلقی کرد. در واقع، شما می توانید حدود دوازده یا حتی بیشتر مینی پی سی را در داخل یک کیس کامپیوتر قدیمی جا سازی کنید. چنین کاهش سایز چشمگیری علاوه بر وجود قابلیت حمل راحت تر، آزادی و راحتی بیشتری در هنگام استفاده نیز به همراه دارد.

پورت های (درگاه های) ورودی و خروجی

درگاه های ورودی و خروجی در ساختار مینی پی سی ها بسیار مهم کاربردی می باشد. چرا که با وجود این رابط ها، بستری مناسب برای استفاده از سایر وسایل جانبی نظیر کیبورد، موس، هدفون، فلش مموری و... فراهم می شود. بنابراین، تعداد و نوع پورت های تعبیه شده در مینی پی سی ها را می توان یکی از برجسته ترین ویژگی های این محصولات دانست. پیش از خرید مینی پی سی با توجه به نیاز و مصرفتان حتما به این ساختار نیز دقت نمایید.

قابلیت نصب مینی پی سی به مانیتور کامپیوتر و تلویزیون

یکی از جالب ترین بخش های مینی پی سی، اندازه کوچک آن است که باعث می شود امکان مخفی کردن آن از طریق نصب به پشت مانیتور یا تلویزیون فراهم شود. مینی پی سی ها در اندازه های مختلف ارائه شده‌اند و ممکن است گاهی اوقات اندازه آن ها به‌گونه‌ای باشد که برای قرارگرفتن در پشت مانیتور و یا تلویزیون مناسب‌ نباشد. بنابراین در هنگام خرید مینی پی سی (Mini PC) به تناسب آن با اندازه ی جایگاه پشت مانیتور یا تلویزیون و محل قرارگیری آن دقت نمایید.

و در نهایت، اگر شما قصد خرید مینی پی سی دارید، حتما مدل های متنوعی را در بازار مشاهده می کنید. بنابراین، با توجه به فاکتورهای گفته شده، قیمت مینی PC و همچنین نوع استفاده شما از این محصول، می توانید از میان آن ها گزینه مناسب خود را پیدا نمایید. امید است که با توجه به نکات و مشخصات گفته شده در این مقاله انتخابی مناسب در زمان خرید مینی پی سی داشته باشید.

همکاران ما در فارسی مارکت به عنوان معتبرترین فروشگاه مینی پی سی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

برچسب: مینی پی سی
ارسال نظر
پاسخ دهید
مقاله های مرتبط

ورود/ثبت نام

فهرست

اشتراک گذاری

یک حساب کاربری رایگان برای ذخیره آیتم‌های محبوب ایجاد کنید.

ورود به سیستم

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود به سیستم