هدفون مانیتورینگ چیست

نوشته شده در تاریخ1399-08-06 توسط 4422
دوست داشتن7

با این که استفاده از هدفون بی سیم و سیم دار برای بسیاری از افراد، تبدیل به جز لاینکفی از زندگی روزمره آن ها شده است، اما عده ای از افراد نیز علاوه بر استفاده تفریحی از این ابزار، هدفون را به چشم بخش ضروری تجهیزات مرتبط با کار خود می نگرند. این افراد عموما آهنگ سازان، تنظیم کنندگان موسیقی، دی جی ها و سایر افراد مرتبط با موسیقی و تولید برنامه های صوتی و تصویری هستند.

هدفون هایی که حرفه ای ها جهت تولید برنامه های صوتی استفاده می کنند تحت عنوان هدفون مانیتورینگ یا استودیویی شناخته می شوند. حال سوال این است که هدفون مانیتورینگ چیست و چه کاربردی دارد؟

در این مقاله سعی می کنیم به این سوالات پاسخ دهیم پس با ما در فروشگاه اینترنتی فارسی مارکت همراه باشید.

هدفون مانیتورینگ چیست ؟

باید به این نکته توجه داشت که مردم عاشق موسیقی هستند نه هدفون! هدفون ها تنها ابزاری برای بهتر شنیده شدن موسیقی مورد علاقه ما هستند. هدفون مانیتورینگ یا هدفون استودیویی یکی از فاکتورهای اصلی و تجهیزات لازم برای استودیوها می باشند. در واقع، چه صدابردار حرفه ای باشید یا نوازنده ای ماهر، اهمیت شنیدن صدای واقعی برای شما بسیار زیاد است. از این بابت هدفون ها می توانند بسیار تاثیرگذار باشند.

اگر شما قصد آهنگ سازی یا ضبط و تنظیمات موسیقی را دارید، نیازمند هدفونی با قابلیت تولید پاسخ فرکانسی نسبتا خنثی ایی می باشید. به این ترتیب امکان میکس دقیق و ثابتی برای شما فراهم می گردد. پیش از ارائه توضیحات تکمیلی در رابطه با هدفون مانیتورینگ یا استودیویی، بایستی به تعریف دو اصطلاح بپردازیم.

هدفون مانیتورینگ چیست و راهنمای خرید هدفون استودیویی با بهترین قیمت

هدفون های پشت بسته (Closed-back) در مقابل هدفون های پشت باز (Open-back):

این دو مدل هدفون که گاها با نام های دیگری چون "بسته" و "باز" نیز شناخته می شوند در مشخصات هدفون های مانتیورینگ اهمیت فراوانی دارند، بسته یا باز بودن هدفون پارامتری مرتبط به بخش طراحی هدفون می باشد. به این صورت که هدفون های پشت بسته با پوشش کامل درایورهای هر گوشی، تمام دور گوش را احاطه و از خروج صدا به بیرون جلوگیری می کنند. تنها نکته ی منفی موجود در طراحی این هدفون ها، به دام انداختن فشار داخلی در این هدفون مانیتورینگ است که منجر به ایجاد فرکانس های پایین کاذب می گردد. اما، همین فرکانس های پایین کاذب برای اکثر مصارف و کاربرد های حرفه ای مناسب می باشد. با این حال، نباید نقش هدفون های پشت باز را نیز در کاربردهای حرفه ای نادیده گرفت. چرا که این نوع هدفون ها بالانس فرکانسی دقیق تری از خود ارائه می دهند. اگر بخواهیم قضاوتی صادقانه داشته باشیم باید بگوییم که، هدفون های پشت باز مهندسی شده، تقریبا ایزولاسیونی مشابه با هدفون های با کیفیت پشت بسته دارند تنها تفاوت در قیمت آن ها است. برای گوش کردن حرفه ای به موزیک، هدفون های پشت باز، معمولا تناسب فرکانسی دقیق تری را ارائه می دهند که البته این امر در ازای کم شدن عایق صوتی اتفاق می افتد؛ با این وجود دسته ای دیگر از هدفون ها با عنوان هدفون های نیمه باز وجود دارد که قیمت مناسبی هم دارند و برای شرایط ضبط صدا هم ایزولاسیون کافی را در اختیارتان می گذارند. برای کاربری ‌هایی نظیر میکس و مسترینگ می توان از هدفون های پشت باز یا پشت بسته استفاده کرد، اما در حین ضبط، تنها می‌توان از مدل هدفون مانیتورینگ پشت بسته به دلیل نشتی صدای کمتر استفاده نمود. در ادامه بیشتر در مورد این نوع از هدفون های مانیتورینگ توضیحاتی ارائه می کنیم.

هدفون مانیتورینگ در مقایسه با هدفون های معمولی، صداهایی با جزئیات بیشتر و طبیعی تر تولید می کنند و هم چنین نقش مهمی در کنترل صداها نیز ایفا می کند. همان گونه که پیش از این نیز گفته شد، این تجهیزات صوتی ممتاز، جز لاینفک اجراهای زنده و ضبط های استودیویی هستند. دی جی ها و مهندسین صدا، آهنگسازان و مجریان رادیویی، همگی از هدفون های استودیویی حرفه ای در کنار میکروفون های خازنی و ضبط پویا برای تولید برنامه های صوتی با کیفیت بالا استفاده می کنند.

هدفون استودیویی چیست و راهنمای خرید هدفون مانیتورینگ بهترین قیمت فروش

هدفون های مانیتورینگ یا استودیویی در واقع با هدف تولید صدا با کیفیت حرفه ای طراحی شده اند. به این ترتیب، این تجهیزات با بهینه سازی خروجی صدا، برای میکس و مسترینگ صدا مناسب می باشند. هدفون های مانیتورینگ با کاهش نویز بسیار بالایی که از خود ارائه می دهند، این قابلیت را برای کاربران خود فراهم می کنند تا متوجه تفاوت های ظریف در هنگام ضبط صدا بشوند. در حالی که استودیوهای مانیتورینگ بهترین ابزار برای میکس می باشند، مهندسین صدا و آهنگ سازان معمولا هدفون مانیتورینگ را به میکسرهای ضبط دیجیتال یا آنالوگ متصل می کنند، چرا که این تجهیزات در هنگام بررسی جزئیات صدا می توانند به عنوان مکمل هایی برای بلندگوهای مانیتورینگ عمل کنند.

اگر بخواهیم هدفون های مانیتورینگ حرفه ای را بر اساس انواع طبقه بندی کنیم. سه نوع کلی از هدفون مانیتورینگ در قالب هدفون های پشت بسته (closed-back)، پشت باز (open-back) و نیمه باز (semi-open) وجود دارند.

همان گونه که پیش از این نیز توضیح داده شد، هدفون های پشت بسته، با ایجاد یک ایزوله ی صوتی کامل، مانع از ورود صدای محیط به درون هدفون می شوند. همین امر سبب فراهم سازی یک شرایط ایده آل برای نظارت دقیق بر صدا، به ویژه هنگام ضبط می شود. هم چنین، به منظور جلوگیری از ایجاد تداخل و نویز در هنگام میکس چندین منبع صوتی، می توانید از آن ها با رکوردرها و پخش کننده های مختلف صوتی استفاده نمایید. علاوه بر این، طراحی بکار برده شده در هدفون های پشت بسته، پاسخ های فرکانسی باس را بهبود بخشیده ولی باعث احساس صدایی مصنوعی در خروجی می گردد.

هدفون های پشت باز، با ایجاد نوعی صدا در پس زمینه سبب طبیعی به نظر رسیدن خروجی صدا می گردند؛ همین امر نیز منجر به نشت صدای بیرون می شود. با این حساب در زمینه میکس و مسترینگ می توانند عملکرد بهتری نسبت به هدفون های پشت بسته از خود نشان می دهند. اما در این نوع از هدفون های مانیتورینگ، در هنگام ضبط صدا، و در زمان بلند شدن صدا توسط میکروفون ها، نشتی صدا، سبب ایجاد یک بازخورد صوتی می گردد. به همین خاطر، هدفون های پشت باز مناسب برای ضبط صدا نمی باشند.

هدفون های نیمه باز نیز به گونه ای تعاملی و تلفیقی از هدفون های پشت بسته و پشت باز عمل می کنند. در این نوع از هدفون ها، با وجود انعطاف پذیری بیشتری که نسبت به هدفون های پشت باز دارند، خروجی صدای آن ها در مقایسه با هدفون های پشت باز، طبیعی نمی باشد اما باز هم طبیعی تر از مدل های پشت بسته است. لذا مدل های نیمه باز را می توان جز ابزاری مناسب، جهت کاربری مانیتورینگ و ضبط و میکس در نظر گرفت.

دسته بندی دیگری که می توان برای هدفون های مانیتورینگ در نظر گرفت، دسته بندی از نوع نحوه ی قرار گیری گوشی های هدفون می باشد. که به دو نوع اصلی دسته بندی می شوند: هدفون های دور گوش (Circumaural) و هدفون های روی گوش (Supra-Aural)، هدفون های دور گوش کاملا اطراف گوش را فرا می گیرند، در حالی که ایرکاپ های هدفون supra-aural روی سطح گوش قرار می گیرند. از آنجایی که هدفون های دور گوش کاملا اطراف گوش را پوشش می دهند، معمولا این نوع هدفون ها برای ایزوله کردن صدا مناسب تر هستند.

در پایان، باید به این نکته توجه داشت که انتخاب مدل هدفون، بستگی به کاربری شما دارد. هدفون های استودیویی با هدف استفاده ی حرفه ای برای آن دسته از افرادی که نیاز به شنیدن جزئیات و محدوده ی فرکانسی گسترده و حساسیت بالا دارند طراحی شده اند. به طور معمول، هدفون های مانیتورینگ در نوع پشت بسته و دور گوش طراحی شده اند تا قابلیت ارائه بهترین کیفیت صدا به همراه بالاترین حد ایزولاسیون را به میکسرها، آهنگ سازان و صدابرداران ارائه دهند.

از آن جایی که ضبط با کیفیت و حرفه ای نیز برای چنین افرادی اهمیت فراوانی دارد، استفاده از هدفون های مانیتورینگ این اطمینان را موزیسین ها می دهد که از بابت درز صدای میکس هدفون هایشان به میکروفون نگرانی نداشته باشند. تا در نهایت با خروجی با کیفیتی که به وسیله این هدفون ها قابل تشخیص و شناسایی می باشد، تجربه ی شنیداری لذت بخشی را برای طرفداران موسیقی به ارمغان آورند.

به عنوان سخن پایانی در زمان خرید هدفون مانیتورینگ باید نیازهای کاربر را برای انتخاب هدفون مانیتورینگ پشت باز و یا پشت بسته جهت کاربردهای حرفه ای به طور کامل در نظر داشت.

1 نظر
  • ول*********************

    ول********************* 1399-11-09 پاسخ

    دوست عزيز سپاس از توضيحات خوبتون میخواستم هدفون برای هدیه روز ولنتاین خریداری کنم و اینکه هدفون بیسیم دخترانه بلوتوثی و بیسیم باکیفیت عالی جهت کادو آبرومند تهیه کنم آیا از این هدفون مانیتورینگ میشه جهت استفاده روزانه هم استفاده کرد ؟ و اینکه هدفون مانیتورینگ کیفیت خوبی داره برای شنیدن موسیقی نیز عملکرده خوبی داره ؟ ممنون میشم یه راهنمایی بفرمایید .مشتریهای من کاربر حرفه ای موسیقی نیستند اما قیمت محصولات شما علارقم اینکه کاربری حرفه ای دارد اما قیمت هدفون های معمولی بازار هست .
ارسال نظر
پاسخ دهید
محصولات مرتبط
OneOdio
‎ریال46,000,000
هدفون بیسیم Fusion A70 Red یک هدفون دی جی حرفه ای بسیار باکیفیت است. این هدفون برای همه ی کاربردها از قبیل کاربردهای خانگی و حرفه ای، دی جی و آهنگ سازی و هنگام ورزش طراحی شده است. این هدفون یکی از...
OneOdio
‎ریال45,500,000
هدفون بیسیم  وان ادیو فیوژن OneOdio Fusion A70 Black یک هدفون مانیتورینگ یا استودیویی فوق العاده با کیفیت است که برای علاقمندان حرفه ای موسیقی، تولیدکنندگان برنامه های صوتی و تصویری و دی جی ها یکی از بهترین...
مقاله های مرتبط

۵ دلیل برای خرید هدفون بی سیم Oneodio

توسطتولید محتوای فارس مارکت : بازاریابی 1 2349 1399-05-13
ادامه مطلب

تاریخچه هدفون

توسطمسعود علیرضایی 2 15303 1399-05-10
ادامه مطلب

ورود/ثبت نام

فهرست

اشتراک گذاری

یک حساب کاربری رایگان برای ذخیره آیتم‌های محبوب ایجاد کنید.

ورود به سیستم

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود به سیستم