راهنمای خرید هدفون بیسیم

نوشته شده در تاریخ1399-11-18 توسط 2129
دوست داشتن7

تقریبا همگی ما در روز ساعاتی را به گوش دادن به موسیقی می گذرانیم. می توان گفت که هدفون جز یکی از ملزومات روزمره زندگی های امروزی است. اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که قصد خرید هدفون بیسیم دارید این مقاله با در اختیار گذاشتن اطلاعاتی در مورد مشخصات هدفون خوب به شما در آگاه سازی پیش از خرید کمک می کند. برای خرید هدفون بی سیم باید اطلاعات کافی داشته باشید تا از خرید خود پشیمان نشوید.

در ادامه به سوال زیر پاسخ خواهیم داد:

مشخصات هدفون خوب چیست و چگونه یک هدفون خوب بخریم؟

راهنمای جامع خرید هدفون بیسیم

هدف اصلی ما در فروشگاه اینترنتی فارسی مارکت این است که به شما کمک کنیم هدفون مناسبی را انتخاب کنید. موارد و فاکتورهای زیادی برای انتخاب یک هدفون بی سیم باتوجه به نیاز مصرف کنندگان می توان مطرح کرد. به طور واضح نیازهای کسی که به دنبال یک هدفون قدرتمند برای گوش کردن به موسیقی جهت اموری همچون میکس و مسترینگ است با کسی که به دنبال یک هدفون بی سیم گیمینگ است کاملا متفاوت است. به همین روی در این مقاله قصد داریم یک راهنمایی جامع برای خرید هدفون بی سیم قدرتمند و با کیفیت در اختیار شما قرار دهیم.

1- انواع اتصال بی سیم در هدفون ها

زمانی که صحبت از هدفون بی سیم می شود، احتمالا شما به هدفون های بلوتوث دار فکر می کنید. باید در نظر داشت که اگر تلفن همراه شما درگاه جک هدفون ندارند، هدفون های بلوتوث دار بهترین گزینه برای شما هستند.

انواع اتصال در هدفون بیسیم

انتخاب دیگر شما می تواند استفاده از هدفون هایی با دانگل USB-C است، البته که این نوع هدفون می تواند با خود دردسرهایی را به همراه داشته باشد، زیرا اگر شما بخواهید به طور همزمان گوشی همراه خود را نیز شارژ نمایید، با مشکل مواجه خواهید شد. لذا، هدفون های بلوتوث دار از میان بقیه انواع هدفون های بی سیم مناسب تر به نظر می رسند. چراکه این نوع از هدفون ها قابلیت اتصال بیشتر و راحتتری را برای کاربر فراهم می کنند و همچنین امکان پشتیبانی از بسیاری از لوازم الکترونیکی را دارند. برد این نوع هدفون ها معمولا حدود 32 فوت (10متر) است و بسیار کم مصرف تلقی می گردند. در ضمن، به لطف اقداماتی که برای از میان برداشتن جک های هدفون صورت گرفته است، این هدفون ها به سرعت در حال ارتقا و بهبود کیفیت خود می باشند.

با این وجود، می توان گفت که همچنان تکنولوژی های استفاده شده در هدفون های قدیمی تر؛ برای ساخت هدفون های جدید مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال هدفون هایی برای اتصال به تلوزیون مناسب هستند که؛ هرکدام برای اتصال نیاز به فرستنده ای جداگانه دارند. و یا هدفون های مادون قرمز که استفاده از آن ها در حال حاضر بسیار نادر است. این نوع هدفون ها برای اجرای عملکرد خود، نیاز به یک اتصال بین هدفون و فرستنده دارند. هدفون هایی که از طریق فرکانس رادیویی کار می کنند، در محصولاتی مانند Sennheiser RS120 دیده می شوند، که از قدرت بیشتری برخوردار هستند. این نوع هدفون بی سیم می تواند عملکردی تا رنج 150 فوت (45 متر) را داشته باشد. به گونه ای که این سیگنال ها قدرت نفوذ از دیوار را نیز دارند. همین عملکرد قوی در این نوع هدفون بیسیم، به این محصول امکان استفاده های متنوعی را می دهد. از جهتی، می توان گفت که امکان ایجاد پارازیت بر روی این هدفون بالا می باشد و به اندازه هدفون های بلوتوث دار در برابر فرکانس های مزاحم ایمن نیستند. در حال حاضر نیز بسیاری از تلویزیون های مدرن قابلیت اتصال بلوتوثی را در خود جای داده اند و حتی اگر تلویزیون شما این قابلیت را نداشته باشد، شما می توانید از طریق اضافه کردن یک فرستنده ی بلوتوث، این مشکل را به راحتی حل نمایید.

به طور کلی می توان گفت که، هدفون های بیسیم معمولا برای اتصال از فناوری بلوتوث، NFC و شبکه‌‌ی رادیویی (وایرلس) بهره می‌برند و فراوانی هدفون های بیسیمی که از فناوری بلوتوث برای اتصال در آن ها استفاده‌ شده، بسیار بیشتر می باشد.

2- بلوتوث و کیفیت صدا

کیفیت صدایی که در یک هدفون بلوتوث دار دریافت می کنید، بستگی به این دارد که از چه کدِکی (codec) برای آن استفاده شده است. کدِک، نرم افزاری است که از یک طرف صدا را رمزگذاری و از طرف دیگر رمزگشایی می کند. بنابراین هم هدفون و هم پخش کننده صوتی شما باید از آن پشتیبانی کنند.

اگر بخواهیم بیشتر در این باره صحبت کنیم باید از اولین نرم افزارهایی که در این رابطه به میان آمدند صحبت کنیم.

SBC

در نسخه های اولیه بلوتوث، صدای تولید شده صدایی دیجیتالی، فشرده و خشن بود. لذا، در جهت بهبود و ارتقای کیفیت، مشخصات پیشرفته توزیع صدا تحت عنوان (A2DP) آغاز به کار کرد. این عنوان در جهت پخش صدای استریو با کیفیت بالا از طریق کدِک SCB فراهم می شد.

APTX

در مرحله ی بعدی APTX به میان آمد. AptXدر چند سال اخیر، بسیاری از دستگاه های اندرویدی از این کدِک پشتیبانی می کنند. در واقع، عملکرد این کدِک مانند پخش موسیقی از طریق CD می باشد و کیفیت صدای مطلوب و واضحی را به شما ارائه می دهد.

APTX HD

نسخه ارتقا یافته APTX است. در این نسخه، کیفیت صدای بهتری نسبت به نسخه های پیشین وجود دارد. دستگاه های محدودی در حال حاضر از این کدِک پشتیبانی می کنند که در این بین می توان به Galaxy Note 9، OnePlus ST و LG V30 اشاره کرد. از آن جایی که این کدِک، نیازمند سخت افزار خاصی است، پس اگر دستگاه شما قابلیت پشیبانی از این کدِک را نداشته باشد راهی برای ارتقای آن وجود ندارد.

AAC

از انجایی که اپل از APTX پشتیبانی نمی کند، در عوض AAC که نوع پیشرفته ای از SBC است را به کار گرفته است. درواقع می توان AAC را قابل رقابت با APTX دانست.

هدفون-های-بیسیم-بلوتوث-دار

3- عمر باتری هدفون بی سیم

هدفون های بلوتوثی از باتری های قابل شارژی که درون آن ها تعبیه شده استفاده می کنند. هدفون های دور گوشی (Over-Ear) بخاطر سایز بزرگی که دارند، فضای لازم برای یک باتری بزرگ را دارند. این باتری از طریق کابل USB شارژ می گردد. بنابراین شما باید به دنبال هدفون هایی با طول عمر طولانی تر باشید. به عنوان مثال هدفون بی سیم OneOdio Pro C بیش از 80 ساعت بدون نیاز به شارژ مجدد می تواند پاسخگوی نیازهای شما باشد.

به یاد داشته باشید که میزان صدا بر عمر باتری هدفون بیسیم تاثیر مستقیم می گذارد. در واقع هرچه صدای پخش موسیقی شما بالاتر باشد، باتری بیشتری مصرف می شود.

به طور کلی، می توان گفت که هدفون های بی سیم عمر مفید باتری کارآمدی از خود نشان می دهند و شما در روز می توانید از آن ها به راحتی استفاده نمایید. البته باید به میزان زمان مورد نیاز برای شارژ شدن محصول نیز توجه داشت. منطقی است هدفونی که در کمترین زمان ممکن شارژ شود بسیار مطلوب تر از هدفون بی سیمی است که مدت زمان بیشتری را برای شارژ شدن نیاز دارد. با این وجود بسیاری از هدفون های بی سیم، قابلیت اتصال از طریق سیم را برای کاربران خود فراهم کرده اند تا در زمان هایی که باتری هدفون رو به اتمام می باشد شما از این قابلیت به منظور حفظ بیشتر عمر باتری استفاده نمایید. به عنوان نمونه می توان از هدفون بی سیم OneOdio Fusion A70 و هدفون بی سیم OneOdio Pro C نام برد.

ایرپادهای بلوتوث دار عمر باتری کمتری دارند. به طور معمول، مدل هایی که از طریق سیم دو گوشی را به یکدیگر متصل می کنند، عمر باتری آن ها چیزی حدود 8 ساعت می باشد و از طریق کابل USB قابل شارژ می باشند. از آن جایی که، ایرپادهای بلوتوث دار بدون اتصال سیم به کار خود ادامه می دهند، عمر مفید باتری آن ها بین 3 تا 5 ساعت می باشد. این مدل از ایرپادها دارای شارژرهای مخصوص خود می باشند و تا زمانی که شما از ایرپادهای خود استفاده نکنید همچنان شارژ باتری را بالا نگه می دارد.

باتری قدرتمند هدفون بی سیم oneodio

4. اتصال و جفت شدن هدفون های بلوتوث دار

سرعت و نحوه اتصال هدفون های بلوتوث دار به گوشی همراه و یا سایر دستگاه ها، می تواند بسیار کند یا بسیار تند باشد. وجود تراشه W1 در برخی از هدفون های اپل، باعث شده تا سرعت اتصال هدفون به دستگاه چیزی حدود 3 ثانیه باشد! در گوشی های اندرویدی نیز، نسخه اندروید 6 و بالاتر سیستم اتصال پرسرعتی مشابه اپل را ارائه کرده که تحت عنوان (Fast Pair) شناخته می شود. البته پشتیبانی این سیستم از هدست ها همچنان محدود می باشد.

برخی دیگر از هدفون ها از تکنولوژی NFC برای سرعت بخشیدن به روند اتصال بین دستگاه و هدفون استفاده می کنند. این فناوری نیز نوعی فناوری بی سیم محسوب می شود که با نزدیک نگه داشتن دستگاه ها در کنار یکدیگر ارتباط را بین آن ها برقرار می کند. در نتیجه، هنگامی که شما NFC دستگاهتان را روشن می کنید (بسیاری از تلفن های هوشمند اندرویدی این قابلیت را شامل می شوند)، با قرار دادن هدفون بیسیم و دستگاه رو بروی همدیگر می توانید دستگاه ها را به یکدیگر متصل نمایید.

5. کنترل از راه دور هدفون های بیسیم

اغلب هدفون های سیمی از طریق دکمه های روی سیم قابل کنترل می باشند. اما در هدفون های بلوتوث دار چنین گزینه ای وجود ندارد.

در عوض، قسمت هایی بر روی گوشی های هدفون تعبیه شده اند که هم در عملکرد میکروفون نقش دارند و هم شامل دکمه و حسگرهایی می شوند که کنترل سایر عملکردها را بر عهده دارند. پیش از خرید هدفون بیسیم، از نحوه ی جایگذاری و کنترل دکمه ها اطمینان حاصل کنید تا در مواقع استفاده با مشکلی مواجه نشوید. چراکه برخی از این طراحی ها بر اساس زیبایی شناسی به مرحله تولید رسیده اند تا بر اساس نیاز واقعی کاربر در دنیای  واقعی. به عنوان مثال شاید هدفون بیسیم مورد نظر شما برای استفاده در باشگاه ورزشی چندان مناسب نباشد؛ و شما را برای پیدا کردن حسگرها با مشکل مواجه کند.

6. شکل ظاهری و ابعاد هدفون بیسیم

هدفون های بیسیم در سه سبک استانداردی از لحاظ فرم و شکل ظاهری قرار دارند:

  1.  هدفون بیسیم دور گوشی یا (Over-Ear)
  2.  هدفون بیسیم روی گوشی یا (On-Ear)
  3.  هدفون بیسیم تو گوشی یا (In-Ear)

و نوع اول تقریبا شبیه مدل های سیمی خود می باشند، اما مدل سومی که همان هدفون های تو گوشی می باشد مدلی کاملا متفاوت از سایر هدفون ها می باشد. مدل های اخیری که از هدفون های تو گوشی (in-ear) روانه بازار گردیده با مدل های قدیمی که سیمی بودند و از پشت گردن به داخل گوش ها می رفتند بسیار متفاوت شده و در مدل های بی سیم و جدیدتری طراحی شده و به فروش می رسند. در کل می توان گفت که تمامی هدفون های تو گوشی یا ایربادز ها دارای اصل های مشابهی می باشند، همگی آن ها دارای کیس شارژر می باشند، عمرباتری آن ها تقریبا کوتاه می باشد(حدود 5 ساعت)، و قیمت آن ها نسبتا گران تر از سایر هدفون ها می باشد. البته باید توجه داشت که با توجه به سایز کوچک این ایربادز ها امکان گم شدن آن ها می باشد.

7. قیمت خرید هدفون بیسیم

در این مقاله به موارد زیادی اشاره شد که پیش از خرید هدفون بیسیم می بایستی به آن ها توجه داشت. حالا وقت آن است که در مورد قیمت هدفون بیسیم نیز صحبتی به میان آوریم.

باید در نظر گرفت که هدفون های بیسیم ممتاز با قیمت های بالایی ارائه می شوند. لذا، اگر  به دنبال هدفونی با قابلیت هایی نظیر حذف صدای بیرون، ویژگی های پیشرفته، طراحی عالی و کیفیت خارق العاده صدا باشید، باید انتظار داشته باشید که برای این ویژگی ها هزینه ی بیشتری را باید پرداخت کنید.

اما اگر به دنبال یک هدفون بیسیم معمولی می باشید؛ انتظار چندان زیادی از آن ندارید و تنها می خواهید به صورت ساده و غیر حرفه ای به موسیقی گوش دهید، هدفون های ارزان تر می توانند نیاز شما را برآورده کنند. 

در نهایت باید بر این نکته نیز توجه داشت که چیزی به عنوان بهترین هدفون بیسیم وجود ندارد، چراکه با توجه به مدل ها و انواع مختلف هدفون که در بازار وجود دارد، تنها شما هستید که براساس نیاز خود می توانید بهترین انتخاب خود را داشته باشید.

به دلیل تنوع زیاد مدل های هدفون، با در نظرگرفتن ویژگی های کلیدی که در این مقاله نیز به آن ها اشاره شد می توانید بر اساس نیاز خود اقدام به «خرید هدفون بیسیم» نمایید.

ارسال نظر
پاسخ دهید
محصولات مرتبط
OneOdio
‎ریال46,000,000
هدفون بیسیم Fusion A70 Red یک هدفون دی جی حرفه ای بسیار باکیفیت است. این هدفون برای همه ی کاربردها از قبیل کاربردهای خانگی و حرفه ای، دی جی و آهنگ سازی و هنگام ورزش طراحی شده است. این هدفون یکی از...
OneOdio
‎ریال45,500,000
هدفون بیسیم  وان ادیو فیوژن OneOdio Fusion A70 Black یک هدفون مانیتورینگ یا استودیویی فوق العاده با کیفیت است که برای علاقمندان حرفه ای موسیقی، تولیدکنندگان برنامه های صوتی و تصویری و دی جی ها یکی از بهترین...
OneOdio
‎ریال39,000,000
هدفون بیسیم Pro C ساخت شرکت Oneodio را می توان بهترین هدفون بی سیم با قیمت مناسب نام برد. این هدفون حرفه ای ارزان قیمت با قابلیت ها و ویژگی های متعدد برای کاربردهایی همچون هدفون گیمینگ، هدفون ورزشی و ... با بالاترین...
مقاله های مرتبط

هدفون مانیتورینگ چیست

توسطمهدی محسنی 1 4189 1399-08-06
ادامه مطلب

تاریخچه هدفون

توسطمسعود علیرضایی 2 14211 1399-05-10
ادامه مطلب

ورود/ثبت نام

فهرست

اشتراک گذاری

یک حساب کاربری رایگان برای ذخیره آیتم‌های محبوب ایجاد کنید.

ورود به سیستم

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود به سیستم